Karneval på jobb

Idag har vi hatt karneval på jobben og det var så morsomt. Jeg var hello kitty jeg da. Også spisye vi pølser og slo på pinjata :-) :-)

Hva synes dere da??

dagens trening 2++

idag ble det 1 og 1/2 time med trening, hovedsakelig mage regionen, så lenge jeg har hvile dag for beina idag.

og etter trenin ble det en herlig smoothie med markjordbær og banan, nam nam nam

liker dere smoothie??

hva liker dere og trene??

trener dere hver dag??

også har jeg sendt elektroniske søknader til hamar, stange og løten kommune søkt på det meste egentlig.

hart lyst til og prøve meg på nye ting egentlig.

men får jeg den 100% faste stillingen hos privat tannlege tar jeg jo gjerne den da men har lyst på en liten ekstra jobb uansett og det er veldig mye vikar stillinger ute og går så søkt på rubbel og bit egentlig :)

hva jobber dere med??

hva er drømme jobben??

jeg vet egentlig ikke, jeg er veldig glad i foto men det er nesten helt umulig og få tak i jobb så man får se, jeg er fortsatt ung og vil prøve meg på nye ting og få mer livserfaring før jeg blir mamma osv osv.
Dagens trening

Begynt med hjemme trening og er støl som bare rakkern.
Jeg har begynt med en 30 dagers utfordring med squats, mens jeg tar der har jeg 1 kg mamualer som keg bruker til og trene armene, dere tenker kanskje at 1 kg er for lite men tro meg man blir støl altså, så det funker.
Også tar jeg planke 6 reps × 10.
Også bruker jeg en stol så jeg tar og bøyer opp og ned med kroppen så jeg kan trene triceps
Også varier jeg litt ellers kommer ann på

Trener dere eller??
Hva trener dere??

Laget en smoothie med bær jeg plukket i høst denne har markjordbær og banan ( bananer er kjøpt på butikk) og appelsin juice

Nam nam nam det er så godt.
Jeg trener ca 1 time eller 1 1/2 time :-)

tirsdag

idag har jeg hatt en vaske dag, støvsugd, vcasket gulv, vasket bort støv, vasker klær og mopper gjort rent kattedoen pyntet litt det vanlige egentlig.

når man har pus så blir det vaskeing av gulv og støvsuging vært fall 3 ganger i uka så.

hva har dere gjort idag da??

planer for idag/kveld??
noen som kunne tenke seg denne

Noen som vil benytte seg av et knalltilbud på UltraPro 3,3l??? Ordinær pris kr.1.349,- tilbud ut mandag kun kr. 899,-!!! Super til ALT!!! Grøt, brød, steik, ribbe, kalkun, kylling, koteletter, fisk, og snur man lokket kan man tilbrede tilbehøret som f.eks grønnsaker eller fløtegratinerte poteter. dette er alt et kjøkken trenger, helt prima til et hvert kjøkken :)

den erstatter leirgryter lett, og er super bra og kna brukes til det meste.
sykdom

for en stund siden hadde jeg veldig problemer med magen min, det vise seg at det ikke var magen min, jeg har noe dem kaller for endometriose legger ved informasjon jeg fant på wikipedia for det er så vanskelig og forklare.

Endometriose er ein vanleg medisinsk tilstand der slimhinna som kler innsida av livmora (uterus), (endometriet, av «endo»«innside og«metrium»«livmor», eller vev som liknar denne, vert funne utanfor livmora, og påverkar andre organ i bekkenet. Tilstanden kan leia til alvorlege helseproblem, vanlegast smerte og infertilitet. Endometriose oppstår først og fremst hos kvinner i den fertile alderen.

Det vanlegaste symptomet til endometriose er smerte, oftast nede i mageregionen, i nedre del av ryggen og i bekkenregionen. Styrken av smerte ei kvinne kjenner treng ikkje stå i høve til utbreiinga av endometriose. Somme kvinner kan ha lita eller inga smerte sjølv med sterkt utbreidd endometriose, andre kan ha sterke smerter sjølv om tilstanden berre finst i små område.

Symptom på endometriose kan vera (men er ikkje berre avgrensa til):

I tillegg kan kvinner med endometriose ha gastrointestinale (frå magen) symptom som kan likna «irritabelt tarmsyndrom». Dei kjenner seg ofte også svært trøytte.

Pasientar som får ruptur av ei endometriosecyste kan gjerne ha symptom som liknar dei ved akutt abdomen som er ein medisinsk naudhjelpstilstand.

Undersøkingar har vist at talet på kvinner med endometriose ligg mellom 2 og 10 prosent av dei i fertil alder. Mellom 30 og 40 prosent av kvinner med endometriose er infertile. Somme kvinner veit ikkje at dei har endometriose før dei får vanskar med å verta gravide. Medan utbreidd endometriose kan skipla dei anatomiske tilhøva i bekkenet, og på den måten forklara at infertilitet oppstår, er høvet mellom tidleg eller mild endometriose og infertilitet meir uklår. Det vert gjort utstrekt forsking på tilhøvet mellom endometriose og infertilitet.

Tidleg endometriose kan finnast på overflatene til organ i bekkenet og inne i bukhola (intraabdominalt). Helsepersonell har ulike nemningar på endometriose, t.d. implantatlesjonar eller noduli. Større lesjonar i eggstokkane (ovaria) vert gjerne kalla «endometriom» eller «sjokoladecyster» (fordi dei inneheld ei tjukk brunaktig væske, for det meste gammalt blod). Endometriose kan utløysainflammatoriske reaksjonar som leier til danning av arr og samanvokster i tarm og bekkenorgan.

Behandling

Der er inga behandling mot årsaka til endometriose, men hjå dei fleste pasientar vil menopausen (anten naturleg eller kirurgisk) avslutta tilstanden. Fjerning av livmora (hysterectomi) eller av eggstokkane (oophorectomi) kan likevel ikkje garantera at symptoma på endometriose vil verta borte eller at tilstanden ikkje vil koma attende. Likevel vil endometriose kunna verta effektivt behandla hjå ein stor majoritet av pasientane. Konservativ behandling vil vanlegvis retta seg mot handsaming av smerte og infertilitet.

Behandling for smerte ved endometriose:

 • NSAID og andre smertestillande medikament. Dei verkar gjerne godt etter som dei ikkje berre reduserer smerte men også mengda av menstruasjonsvæske. Det vert vanlegvis bruka saman med anna behandling. Ved svært sterke smerter kan det verta naudsynt å bruka medikament i narkotikagruppa (A-preparat).
 • Anti-hormonbehandling. Med denne prøver ein å redusera eller fjerna menstruasjonsvæska og stimuleringa frå østrogen. Behandlinga må vara i fleire månader, i blant fleire år.
  • ProgestagenProgesteron motverkar østrogen og reduserer veksten av endometriet. Denne behandlinga kan redusera menstruasjonen eller få den til å opphøyra på ein kontrollert og reversibel måte.
  • Kontinuerleg bruk av p-pille, altså utan opphald eller bruk av «juksepille». Dette vil få dei månadlege blødningane til å verta borte.
  • Danocrine (ikkje registrert i Noreg) er eit steroid med ei lita grad av androgen verknad. Det hindrar voksteren til endometriose, men bruken har vore avgrensa fordi stoffet kan gje auka hårvokster hirsuitisme.
  • Gonadotropin frigjerande hormon agonistar (GnRH agonistar) fører til kraftig hypoøstrogenisme (nedsett førekomst av østrogen) gjennom å redusera nivåa til hormona FSH og LH. Desse har god verknad, men fører til klimakteriske plager og kan over tid gjeosteoporose. Små mengder østrogen kan vera naudsynt å gje i tillegg for å motverka desse uønskte sideverknadane.
 • Kirurgisk behandling er ein god utveg der endometriosen er svært utbreidd eller svært smertefull. Kirurgiske inngrep varierer frå små til relativt store (og kan som tidlegare nemnt føra til vokster av endometriose).
  • Laparoskopi er nyttig, ikkje berre for å stilla diagnosen endometriose, men også i behandlinga av tilstanden. Ved hjelp av saks,elektrokauterlaserhydrodisseksjon eller ein ultralydutrusta skalpell, kan endometrisk vev fjernast som ein freistnad på å oppretta normale anatomiske tilhøve på nytt.
  • Laparotomi (opning av bukhola) kan vera naudsynt ved ved større kirurgiske inngrep for å få til normal anatomi, eller, i meir alvorlege tilfelle, fjerna organ som t.d. eggstokkar, eggleiarar eller livmor. I heilt ekstreme tilfelle kan det verta naudsynt å operera på tarmen eller urinvegane. Hjå pasientar med uuthaldelege smerter kan det vera indisert å gjera ein presacral nevrectomi der nervane til bekkenet vert skorne over.
 • Ei rekkje alternative behandlingsmetodar er og har vore bruka til pasientar med endometriose, t.d. akupunktur og behandling med visse næringsmiddel.

dette er funnet på wikipedia.no

ble litt mye men ville fortelle dere om det, jeg har vært gjennom en operasjon men pga tidligere blindtarm operasjon så var det så mye arrvev så dem kom ikke skikkelig til.

jeg tenker mye på dette så lenge jeg ønsker meg barn så veldig masse men jeg håper at det går bra til slutt.

 

XOXO
Instagram photo's

Tenkte jeg skulle legge ut litt instagram bilder, igår var jeg på bowling med herlige jenter og idag har det bare vært kose dag sammen med mine herlige katte puser <3

jeg heter: idasweete på insta :)

ida helene jølstadengen

ida helene jølstadengen

24, Stange

biler det brommer skikkelig av er et stort pluss <3 mopar <3 Gift med verdens beste gutt i hele verden <3 Robert tande jeg elsker deg <3 og du vil alltid være min bedre halvdel, ingen deg ingen meg baby <3

Matbloggtoppen Matbloggtoppen Instagram

Kategorier

Arkiv

hits