koooooooooooooooooser oss :)

sender en hilsen fra tyrkia:) her koser vı oss masse og har det veeeldig varmt kan man si, lıgger paa rundt 41 ı skyggen om dagen og om kvelden er det ca 35 grader :) kan ikke akk si at vi fryser saa veldig :) men faen aa klunder je har for og komme ınn paa facebook. grrrrrr. og dere maa bare unnskylde ıgjen for at je bruke 2 aa for dem har ikke bokstaven aa ......

men maa stıkke skal paa tyrkisk aften ı kveld og spise masse god mat :) det blıt spennende saa gleder meg tıl det :)

tyrkia:)

naa sýtter vý ý tyrkia og koser oss kjempe masse:) vaaret er kjempe fýnt og vý koser oss masse :) 45 grader om dagen og ý gaar kveld kl 10 var det 35.5 grader:)

eneste som er domt her er at noen bokstaver er ýkke paa tastaturert derfor er det to aa :)

ý gaar kveld rýdde jeg,robert,bjorn og jonni paa kamel :) det var kjempe goy :)

ellers har vý kost oss masse og badet (noen solbrente)

 

 

skrýver ved en senere anlednýng :)

bay bay

imorgen skjer det:)

im soExcited :)  HERREGUD i morra drar jeg til tyrkia, omg synes det har gått så fort håper dagen idag går like fort blir tidlig kvelden på meg vet je:)

men først skal jeg være me anette snuppa og spise\drikke smoothie :) nam nam:) men synes itte været idag har vært så rent for gæli her da har til og med sett blå himmel idag:)

men var på axi idag vettu, da fikk jeg tak i "ola"tights, lang skjorte som jeg kan bruke det brune beltet til og en shorts jeg skal ha med til tyrkia:) fornøyd kan man si :)

den sanger passer litt kanskje:) gleder meg sykt til i morra så blir spennende og se om jeg får sove inatt da:) koffereten er ferdig pakket og alt:)

så da komer robert kl 13.00 og henter meg også drar vi til han, også drar vi og henter trine på jobb også er vi på vei:) aaaaaaaaaaaaaaaaaa lyst til og skrike av at jeg gleder meg, det er jo ekstra spennende når det er første gangen jeg skal fly så:)

men skriver litt mer senere:)

prekas :):):):)

dags musikk :)

da ble det litt vassendgutane da:)

 

eldste pusen min :)

se som han koser seg a:) han er 14 år han og lever livet :)

fanget til og med liten røyskatt unge for noen dager siden :)

vanligvis fanger man mus men, trur han spiste den opp ........


til romdølingene :)

natta musikk :)

 

 

 

2 dager igjen:)

gud det er helt sykt om 2 dager sitter jeg på et fly til varmere strøk, gleder meg masse skal være med masse fine folk og bare kose meg :) 

men før dent tid så er det jo tirsdag først da og der er det fult program, først på vanforhjemmet på undersøkelse, så til manuellteraput, middag hos bestemor og bestefar også pakke ferdig også blir det vel litt familie kos eller noe på kvelden også legge seg tidlig for at det sal gå fort til onsdag og til jeg drar fra kalde, regnfulle norge :) så kjære landsmenn kos dere i regnværet :)

men nå sitter jeg og ser på et program det er nesten sykt kvinner som dreper på kanal tlc omg mange syke metoder og drepe mannen sin, eller sine barn eller andre familiemedlemmer...... hmmmm je lurer egentlig på je hva en\ei som dreper tenker når dem gjør det om dem føler noe når dem gjør det, om det er noe anger i det dem gjør eller om dem føler tilfredstillelse??? 

men nok prat om det det her skal være en hyggelig blogg og jeg håper for dem som leser om det er noe dem mangler eller føler dem har lyst til og lese mer om at dere sier ifra, for jeg lagt ikke denne bloggen for at dere bare skal lese jeg vil gjerne at dere kan skrive om det er noe dere ønsker og lese\se mer om eller noe:)

men skrive litt om dagen idag da:)

idag har mamma hatt sin første dag på jobb og hu er kjempe glad:), så jeg var hjemme medbroders da:) og vi lagde lapskaus og rydda og gjort det fint til mamma kom hjem og jeg trur hun synes det var godt og komme hjem til ferdig laget middag en gang hun også for det skjer ikke så ofte så det gjør noe:)

men nå er det vel egntlig natta skal legge ut litt kveldsmusikk til dere lesere ikveld, det også kan dere gjøre om dere har noen musikk forslag som jeg skal legge ut så skriv det på kommentar :)

 

god natt og sov godt, alle gode og snille der ute:)
:)

Resultat: Hvilken farge har sjelen din?

Illustrasjonsbilde

 

Hvit!

Sjelen din er hvit! Du er følsom, empatisk og snill. Du har troen på det gode i andre, og du gir alt du kan til andre av det gode du har i deg. Du er omsorgsfull, rolig, pålitelig og svært pliktoppfyllende. Du er en engel satt på denne jord, til å våke over dine nærmeste og dine venner. Du har høy moral, og er svært prinsippfast.

litt kveld/natt musikk :)

 

 

 

natta alle sammn skrevet en del innlegg i dag da men blir borte snart vettu i 2 uker:)

sov godt og drøm søtt :)

:)

Resultat: Hvem er du på nattehimmelen?

Illustrasjonsbilde

 

Nordlyset

Du er aktiv, leken og smart. Ditt hjerte er full av godhet

tok en test:)

Resultat: Hvilket vær er du?

Illustrasjonsbilde

 

Sol

Du er den vakre varme sola. Du er lykkelig og skinner fra tidligt på morgenen til sent på kvelden. Om natta sover du så.. Du lager varme og glede til alle rundt deg og de fleste liker deg veldig godt.
50.80% falt innenfor denne kategorien.

alanya :)

alanye :) gleder meg så masse bare 3 dager igjen til vi reiser:)Alanya - Bilde 1

Aktiviteter

 

Tennis, fallskjerm etter båt, pedalbåt, bananbåt, vannaktiviteter. På strendene kan du spille strandvolleyball kostnadsfritt hvis du leier en solstol på stranden.

Lei gjerne en terrengsykkel og dra på tur i fjellet.

Vi samarbeider med PADI-godkjente Active Divers som har rimelige kurs. Det finnes flere 18-hulls golfbaner samt en 27-hullsbane i Belek, ca. 30 km utenfor Antalya.

 

Aviser

 

Svenske, norske og danske aviser finnes ofte på Alanyas større hoteller som Pascha Bay og Flower Garden samt hos enkelte avisselgere. Turkish Daily News, med kortfattede nyheter på engelsk, selges i mange butikker og kiosker.

 

Avstand

 

Fra Alanya til flyplassen 120 km, Antalya 130 km, Side 65 km, Istanbul 830 km.

 

Bademuligheter

 

Kleopatra- og Begonvillstranden (også kalt den østre stranden) er flere kilometer lange sandstrender, også klipper og strender med grovkornet sand/grus.

Det finnes også mindre strender, bl.a. Ulas 3 km vest for Alanya. Populært med båtutflukter. Strandservice på de fleste strender med utleie av solstoler og parasoller.

Til tider kan det være store bølger og undervannstrømninger ved Kleopatrastranden.

 

Barn

 

Det mest barnevennlige området er Blue Village Pascha Bay med Bamseklubben og Super Kids hele sesongen, ungdommer 10-15 år kan i perioden 15/6?17/8 være med i Show School med proffe showartister.

På Blue Star Club-hotellet Club Dem & Spa Resort er Bamseklubben for barn mellom 3-6 år og Super Kids for 7-11-åringene åpne 15/6?17/8. Barneklubbene og Show School bestilles hjemmefra.

Enkelte deler av Begonvilstranden er langgrunne. I sentrum finnes det høye fortauskanter.

 

Bevegelseshemmede

 

Høye fortauskanter, men ingen større nivåforskjeller. Ingen ramper på badestrendene.

Blue Star Flower Garden har noen leiligheter som er tilpasset rullestolsbrukere. Du kan få informasjon om hotellene i ditt reisebyrå eller hos Star Tour.

 

Gå ikke glipp av dette

 

Besøk den lokale barbereren for barbering, klipp og massasje, fra ca. 80,-, dameklipp ca. 300,-. Hamam, tyrkisk bad, er avslappende for både kropp og sjel, ca. 200,-. Opera- og ballettfestivalen i det antikke teateret Aspendos, ca. 1 time 20 min. fra Alanya, i juni måned.

 

Internett

 

Det finnes en rekke internettsteder og -kafeer over hele byen, mange har ADSL-tilkobling.

 

Innbyggere

 

Fastboende: ca. 175 000. Turistsesong: ca. 350 000.

 

Kollektivtrafikk

 

Lokalbusser: Dolmus går i fast rute, men mangler ofte faste holdeplasser. Du vinker til bussen når du vil bli med, ca. ca 5?15,-. Enveisbillett på buss til Side ca. 35,-, Antalya ca. 50,-, Anamur ca. 80,-, Izmir ca. 250,-, Ankara 300,-, Istanbul 400,-. Taxi ca. 15,-/km, dobbel takst nattestid. Fly til Istanbul ca. 1000,- t/r.

 

Prisnivå

 

I butikk: 1 liter vann ca. 6,-, mineralvann på boks (33 cl) ca. 6,-, et brød ca. 2,-.

På restaurant: Øl (50 cl) ca. 25,-, enkel lunsj ca. 60,-, enkel middag ca. 120,-.

 

Restauranter og uteliv

 

Fornøyelseslivet er pulserende og ungdommelig rundt havnen i Alanya og langs strandpromenaden med barer, restauranter og utendørsdiskoteker.

 

Strømstyrke

 

220 V, adapter er ikke nødvendig.

 

Telefon

 

+ 90. Meget bra mobiltelefondekning.

 

Tidsforskjell

 

+ 1 time.

 

Vaksinasjoner

 

Rådfør deg med lege eller helsestasjon.

 

Valuta og kredittkort

 

Tyrkiske lira (TRY). Større butikker og restauranter aksepterer VISA, MasterCard og Eurocard. det kreves PIN-kode ved betaling med kredittkort i Tyrkia. Bankenes åpningstider: Man-fre 09.00-12.00 og 13.30-17.00. Det er mange minibanker og vekslekontorer i Alanya.

I mange butikker kan du benytte utenlandsk valuta, bl.a. euro og norske kroner. Unngå å veksle penger på flyplassen ved ankomst, vekslingskursen her er dårlig.

 

Øvrige fakta

 

Under ramadan, ca. 1/8-31/8 2011, faster mange muslimer fra soloppgang til solnedgang. Butikker og banker endrer åpningstidene.

Alanya - Bilde 2

Alanya - Bilde 5Alanya - Bilde 6

Alanya - Bilde 4

 

 

min pappa :)

 

alt som durer er gøy:)

prøver

 

driv og prøver ut camen på dataen min, første gang da. men da vet je at den funker ihvert fall.

blir like imponert

en ting må jeg si, je blir fryktelig imponert over "sports" sykklere, for det og sykkle ved siden av gang feltet er jo et problem for gangfelt har blitt laget for at vi skal se på det vist nok for ingen sykkler på det, så da sykkler vi midt i veien gjerne flere ved siden av hverandre så det itte går ann og kjøre forbi, da har jeg løst det problemet, sett på motor på sykkelen så slipper vi 1 mil me kø.

også det me og itte se seg for men bare sykkler rett over veien eller bare brått svinger??? hvor har det blitt av regelen som barn må følge at man skal gå av sykkelen og se seg for når man skal over veien, men det er vel bare barn som bruker det for voksne kan gjøre som man vil.

grunnen til at jeg blir så sur på det her er fordi at daglig holde  flere andre bilister på og kjøre på de "myke trafikantene"  og det blir så mye stygge og skummle forbikjøringer, og je skjønner det at dem har like stor rett på og bruke veien som andre, men da synes je at dem kan lære ungene sine det samme som dem gjør selv, sykkle uten hjelm, itte bruke gangfelt, bare sykkle over uten og se seg for!

eller er det heller lurerer og gjøre det man lærer bort???????

 

morsomme bilder

driv og lurer på om det er nordmenn på tur :) hehe


mmmmm, virkelig deilig.

 

håper ikke jeg får sånne pupper når jeg blir gammel. : \

lurer på om den personen er glad i kaffe..jeg jobber på et tannlege kontor så det der var en ny metode(får håpe den ikke faller i bruk da)


bilder av meg,music

 

bestemte meg brått og legge ut noen musikk vidoer :)

og for dere som har musikk ønsker bare og si ifra :)

 the teddybears - to tette badehetter er og blir best :)

 

ida helene jølstadengen

ida helene jølstadengen

24, Stange

biler det brommer skikkelig av er et stort pluss <3 mopar <3 Gift med verdens beste gutt i hele verden <3 Robert tande jeg elsker deg <3 og du vil alltid være min bedre halvdel, ingen deg ingen meg baby <3

Matbloggtoppen Matbloggtoppen Instagram

Kategorier

Arkiv

hits