Lavkarbo??

et stort spørsmål, hva er egentlig så bra med lavkarbo??? skal man holde seg nede i vekt kan man ikke slutte med det for en sjokolade så legger du på deg 10 kg.. hmmm jeg er mer for den spis sunt og tren jeg, har ikke vært så flink selv og det har je fått svi for men nå er det så mye som skjer før jul så rekker egentlig ikke noe trening, men etter jul begynner je med taekwondo igjen og det gleder jeg meg masse til :) og det er veldig bra trening for både kropp og sinn :)

jeg har drevi med det før men så begynte jeg på skole i bærum og der var det ikke noe sånt da måtte jeg reise langt, også til et sted je itte viste hvor det var eller noe så:)

 

men skriver mer senere :)

snart snart:)

nå begynner det og nærme seg tysklands turen, og jeg gleder meg masse, blir på en måte en liten mini ferie kan man jo kalle det da:) og skal være med veldig bra folk også, så trur det her blir kjempe bra je :) bort fra drama og hverdag, men blir kjedelig og være borte fra robert da, men det går det blir nesten 4 dager og det trur je vi greie ganske bra, man kan ikke være med hverandre hele tiden for da blir man lei.

men i morra er det jobb og møte, også er det jobb på onsdag også reiser vi torsdag morgnen :) flyet går kl 9 så det blir bra :)


litt mørkt bilde da men det går :)

min kjæreste skatt <3

dette er nok et innlegg om min kjære robert, men jeg er så glad i han og je vil at alle i hele verden skal vite det :) han er der alltid for meg og støtter meg uansett og jeg er alltid der for han. vi har det alltid morsomt sammen og je føler meg virkelig verdsatt når jeg er med han :)

litt øvning før jakta :) han jakter på fugl og synes det er kjempe gøy :) <3

noen som vet???

jeg har lyst til og reise litt til neste og år se litt av verden, har dere noen forslag???

helgen har vært egentlig ganske avslappende må jeg si hadde det kjempe gøy igår på hobby dag med de beste damene <3

og nå sitter jeg og min kjære kose oss har spist pomfri og nuggets :) 

men skal stikke så skriver senere :)

tyskland :)

Nå gleder jeg meg kjempe masse til vi på jobben drar til lubeck i tyskland J <3 har funnet ut hva vi skal spise på mikrobryggeriet brauberger, der trur jeg det er en del og se, der har dem brygget øl i ganske lang tid nå husker ikke helt årstallet dem åpnet det men etter hvert har det blitt en restaurant noe jeg tror blir kjempe gøy og se J jeg er ikke så veldig flink i tysk og menyen vi har fått er på tysk, hmmm men jeg lukket bare øynene mine og tok fingeren min opp ned og da havnet jeg på nr 13:

Bjerkutscher ? steak saftiges scweinesteak mit champignos, kartoffelplatzchen und grilltomate 

nam nam det høres godt ut da, blir spennede og se om det virkelig er det :)

 

1 måned

idag er det en måned til jul, hmmm og jeg har ikke begynt med julegaver enda... men jeg skal kjøpe det i tyskland da, så jeg håper jeg finner en del fine ting der for jeg har seriøst ikke peiling på hva jeg skal kjøpe :(

men man vil finner vel på noe rart tenker jeg :)

igår hadde jeg og min bedre halvdel 4 år og 7 månders dag :) <3 elsker deg så utrolig masse du er alt for meg min kjære <3 og uten han vet itte je å je hadde gjort je :) elsk elsk elsk <3 <3


min sin for alltid <3

men skriver mer senere je :)

 

kos kos <3

 

god dag :)

musicnodes
Plumbo: M?kkamann

 

musicnodes
Plumbo: Slutte ? Drekke

 

musicnodes
Plumbo: Kong Alkohol

 

musicnodes
Plumbo: Konger Av Sommeren

 

musicnodes
Plumbo: I Ei Havn

 

musicnodes
Plumbo: Guri Og En Chevy

tihi :)

Denne julen gjør jeg noe nytt. Jeg vil gå med Mistelteinen på baklomma, slik
at alle de som har et problem med å akseptere meg for den jeg er, kan
kysse meg i rævva..!

herregud!!!!! trafikksikker meg i *******

Ambulansen kjørte ut på den nye «trafikksikre» omkjøringsveien

TÅKE: Ifølge vitner skal det ha vært tjukk tåke på stedet da ambulansen kjørte av veien og inn i fjellveggen. Foto: Scanpix
TÅKE: Ifølge vitner skal det ha vært tjukk tåke på stedet da ambulansen kjørte av veien og inn i fjellveggen. Foto: Scanpix
Publisert 22.11.11 - 12:18, endret 22.11.11 - 14:37 (VG NETT)
  • Skriv ut artikkelen

(VG Nett) Omkjøringsveien på E16 ved Nestunnelen har allerede krevd ett menneskeliv, en og en halv måned etter at den åpnet.

 

 

Det var på mandag ettermiddag at en ambulanse med pasienttransport mellom Ringerike sykehus og Oslo universitetssykehus kjørte av veien med fem personer inni. Pasienten i bilen, en 68 år gammel kvinne omkom da ambulansen kjørte av veien på E16 ved Nestunnelen.

De fire andre, en anestesisykepleier, lege og to ambulansefolk ble sendt til sykehus med lettere skader.

- Det som har skjedd er at ambulansen kjørte rett frem, istedenfor inn i en krapp høyresving for å komme på omkjøringsveien ved Nestunnelen, sier etterforskningsleder Arne Erik Håkonsen ved Hønefoss politistasjon.

Omkjøringsveien på E16, bedre kjent som «gamleveien», starter rett ved siden av den nordre tunnelinngangen til Nestunnelen.

IKKE AVHØRT: Det medisinske personellet i ambulansen er fortsatt ikke avhørt, sier etterforskningsleder Arne Erik Håkonsen. Foto: Scanpix
- Vanligvis kjører man bare rett frem og inn i tunnelen når man kommer fra Hønefoss, men siden tunnelen er stengt så kommer det en krapp høyresving og der starter omkjøringsveien, sier etterforskningslederen.

- En gladmelding

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa annonserte i mai at den nye og «mest trafikksikre» løsningen til omkjøringsveien skulle åpne 1. oktober i år. Halvannen måned etter åpning har veien allerede krevd et liv.

- Jeg har en gladmelding til brukere av E16: En rask, effektiv og ny omkjøringsvei er klar første oktober, står det ipressemeldingen fra ministeren.

Prosjektleder i Statens vegvesen, Tore Bråthen sier at omkjøringsveien er godt skiltet på forhånd, men at forbedringer må vurderes.

- Statens vegvesen har to grupper på stedet som undersøker alle aspekter ved ulykken. I tillegg er den ene gruppen eksperter på ulykker hvor ambulanser er involvert, og det ligger i kortene at forbedringer av veien og strakstiltak må vurderes etter en slik ulykke.

Hva slags strakstiltak som vurderes kan Bråthen foreløpig ikke gå nærmere inn på.

- Det har jeg ikke eksempler på, vi venter på analysene til de to gruppene som jobber med ulykken. Veien er bygd i henhold til veiforskrifter, men det er mulig den må forbedres.

Etter at Nestunnelen ble stengt i mars gikk omkjøringsveien på fylkesveg 155 og deler av den gjennom et boligområde i Hole. Semitrailere som raser gjennom Hole var ikke innbyggerne spesielt begeistret for. Etter en rekke nestenulykker var det stort press på samferdselsministeren for å få flyttet omkjøringsveien ut av Hole.

- Denne omkjøringsveien ble valgt fordi den alternative ruta går gjennom et boligområde og derfor ble det vurdert at dette var et sikrere alternativ, sier Bråthen.

- Ikke avhørt

- Vi har ikke fått avhørt de fire andre om hva som skjedde ettersom de fortsatt er på sykehus. Så vi vet ikke detaljer rundt selve hendelsesforløpet enda.

- Derimot har vi avhørt to-tre vitner som var raskt på stedet etter at ulykken hadde skjedd. De fortalte at det var veldig vanskelige kjøreforhold på stedet på grunn av den tjukke tåken, sier Håkonsen.

søvn, ja hva er det.

hver kveld nå i 3 uker så får ikke je sove, blir rundt kl 2 hver natt før je sovne... grrr begynner og bli litt irriterende kan man trygt si, alle skryter over st med en gang dem treffer puta så sovner dem, men så har dere meg je får det faen ikke til, je har vanligvis et godt sove hjerte men neida. trøtt som et uvær om morran..... hmmm.

noen som har noe tips utenom tabletter???

men men samma det skal ike klage for mye je får da kanskje 4 timer søvn i løpet av ei natt, men når man egentlig trenger ihvertfall 8 timer.. ahhhh men men det går seg vel til det å.


var på monster truck show på hamar i sommer :) arti det :) STOOORE biler :) <3


drømme bil <3jobb jobb jobb :)

da er det jobb igjen idag dag og det er godt :) elsker virkelig jobben min, alle går overens og vi har det alltid gøy :) bare kos sie nå je da :)

og da kommer det store spørsmål hva jobber du me og trives du????

for jeg trur det at hvis man ikke trives på et sted så blir man lei og sur og blir fortere sykmeldt og alt mulig. nei istedet for og sette helsa si i fare så burde man finne en ny jobb.. eller hva tror du???

 

elsker den sangen :) mangler bare flytevest :) <3

KLM er jo morsomt da :)

men skriver litt senere je :)

21.nov.2011

man vil så gjerne hjelpe man når man blir råd vill hva gjør man da??? jo alle kommer til meg :) jeg føler meg egentlig ganske beæret at folk faktisk kommer til meg og stoler på meg :)

ca 1 1\2 uke til jeg drar på tysklands tur med jobben :) gud je gleder meg og komme litt utafor norges grenser et par dager :) kommer til og savne min kjære robert men vi har vært borte lenger fra hverandre så trur 3 og en halv dag går ganske greit :) og da går turen til lubeck i tyskland og gud så morsomt det blir, da skal jeg i museer handle julegaver og alt mulig :) også skal vi ha litt kurs da som noen på jobben skal ha :)


bildet er tatt fra google :)

ser ganske fint ut der så je gleder meg kjempe masse :)

men nå er det overtidsjobbing synes det er helt greit for da går dagene fortere liksom :)

jobber med en tannpleier og dem vil gjøre alt selv jeg bare dekker på og av je så :)


 

da er helgen over

ja da har denne helgen gått og en ny ukemed jobb og skole :) også blir det plutselig en ny helg :) og da er det ikke lenge før jeg setter meg på et fly og flyr av sted til lubeck i tyskland med jobben :) guuud je gleder meg masse for og si det sånn :)

musicnodes
Lady GaGa: The Edge Of Glory

 

musicnodes
C?line Dion: My Heart Will Go On (Love Theme from

 

musicnodes
C?line Dion: The Power Of Love

musikk:)

litt disney sanger :) kos det :)
 
 
musicnodes
Disney Movie Orchestra: Go The Distance - Hercules

musicnodes
Disney Movie Orchestra: Hakuna Matata - Lion King

musicnodes
Disney Movie Orchestra: Something There - Beauty And The Beast

musicnodes
Disney Movie Orchestra: Part Of That World - Little Mermaid

musicnodes
Disney Movie Orchestra: Belle - Beauty And The Beast

musicnodes
Disney Movie Orchestra: Chim Chim Cheree - Mary Poppins


endelig fredag :)

da var dagen kommet endelig fredag... wiiii :) og i helgen skal bli veldig avslappende tenkte og ta me kameraet mitt på tur tenkte jeg så je får tatt litt bilder i skogen :) da får man se hva man får til :)

men nå er det gijen ca 4,5 time til jobb slutt så da braker det løs med helg :)

og nå fikk jeg beskjeden at tv2 kommer på jobben.. wæææ.. ok ikke panikk må bare rydde masse....

skal til tannlegestudent idag og ta avtrykk til bittskinne grunnen er jko for at je har vonde tyggemuskler og sånn... men greit det endelig blir en ordning på det :)

musicnodes
Volbeat: The Mirror And The Ripper


liker virkelig den sangen der :) men nå har je sett volbeat live å gud det var så bra :) var oktober 2010 husker ikke helt datoen men :)

men skriver litt senere je :)

musicnodes
Vassendgutane: De' E Helg

 

musicnodes
Vassendgutane: Hytta Mi

musikk :)

musicnodes
Pantera: Cowboys From Hell
musicnodes
Pantera: Fucking Hostile (LP Version)

musicnodes
Pantera: Cemetery Gates

musicnodes
Pantera: Revolution Is My Name

musicnodes
Iggy Pop: Real Wild Child (Wild One)


litt musikk dere kan kose dere med på en kald kveld :) legg gjerne inn noen musikk ønsker :)
jauda gauda :)

da er det sen jobbing på jobben har en liten pause før det barker løs :) tenkte jeg skulle legge ut noen filmer je da og høre hva dere synes :)

alle er forskjellige og alle har hver sin musikk smak :) hva er din??

musicnodes
Metallica: The Unforgiven

 

musicnodes
Metallica: Enter Sandman

 

musicnodes
Metallica: Master Of Puppets

 

musicnodes
Volbeat: Fallen

 

musicnodes
Volbeat: Still Counting

 

musicnodes
Volbeat: Maybellene i Hofteholder

 

musicnodes
Volbeat: Heaven Nor Hell

 

musicnodes
Pantera: Walk (Remastered LP Version)


 

spørsmålsrunde :)

idag er det da onsdag og idag er det lang dag på jobben, arti det, for da går dagene så mye fortere : ) snart er det helg og greier så bare 2 dager til helg:)

gleder meg til helg jeg :) gjør du??

men tenkte og ta en sprøsmåls runde:) så da er det bare og spørre i vei hvis det er noe du/dere lurer på :)


så kom igjen - ikke vær pysete bare spørr :)
kommer til og skrive litt mer ikveld når jeg kommer hjem fra jobb så da er det bare og komme innom og følge med :)

 

alt og ingenting :)

ja da er snart tirsdagen ferdig, er hos min kjære og skal sove her i natt:) kos det:) i morra er det jobb igjen og overtid :) sammepå torsdag :) så da går uka fort :) var hos min kjære tremening idag og det går bra og det er je sjele glad for :) gla i dere begge <3

da var man ferdig dusjet og da var tid for litt kvelds mar :) må opp litt før nå som det er så glatt og kjøre for da bruke i hvertfall  je lang tid :/  heller bruke litt ekstra tid enn og kjøre av altså :)

den her tok jeg fra facebook:

En far og hans lille sønn går tur i fjellet...

Plutselig snubler sønnen og får vondt i foten. Han skriker ?aaaah?. Overrasket hører han en stemme som kommer fra fjellet: Aaaah! Fylt av nysgjerrighet roper han: Hvem er du? Men det eneste svaret han får er: ?Hvem er du?. Dette gjør ham sint, så han skriker ut: Du er en feiging! Stemmen svarer tilbake: ?Du er en feiging?. Han ser på sin far og spør usikkert: ?Pappa, hva er det som skjer?? ?Min sønn?, svarer faren rolig, ?Følg med nå?. Så roper han: Jeg beundrer deg! Stemmen svarer: ?Jeg beundrer deg?. Faren roper nok en gang: Du er fantastisk!, og stemmen svarer: ?Du er fantastisk?. Den lille gutten skjønner lite og er fortsatt usikker. Da forklarer faren. ?Folk kaller dette ekko, men egentlig er det et bilde på livet. Livet gir alltid tilbake det du gir ut. Livet er et speilbilde av dine handlinger. Hvis du ønsker mer kjærlighet, gi mer kjærlighet. Hvis du ønsker mer godhet, gi mer godhet. Hvis du vil ha forståelse og respekt, gi forståelse og respekt! Hvis du vil ha positivitet, vær mer positiv! Hvis du vil at folk skal være tålmodig og høflig overfor deg, vær tålmodig og høflig! Denne regelen gjelder for alle sider av livet. Det gir deg alltid tilbake det du sender ut. Livet ditt er ikke en tilfeldighet, men et resultat av dine egne gjerninger?. ♥

synes det var så fint :)

også hørte jeg denne sangen på radioen idag :) tihi arti :)

 


 

 

mange tanker på en gang.

det er mange tanker i hodet mitt nå, men de fleste er fylt med kjærlighet og glede noen som er triste, får litt vondt i hodet av alle de tankene som surrern rundt :/ mne det går vel over det også :)

men hva skje idag da da, idag skal jeg til mine tremeninger en tur :) som je er utrolig gla i, og setter veldig stor pris på :) anette og ida er tremening power forever altså :)

fant et kjempe fint bilde på google som jeg tenkte jeg skulle dele med dere :)


synes dette var kjempe fint <3


 

kom innom, legg gjerne igjen en beskjed :)

idag er det tirsdag da og 1 steg nærmere helg :)

men nå har jeg vært innom så utrolig mange fine blogger men jeg vil gjerne se fler :) skriv ned adressen på siden din og jeg kommer innom og kommenterer :)

skriver mer senere:) ha en fortsatt fin dag :)

dagens bilde er:) tada..


de fotogene : ) <3

kræsj

for dere som har lurt på hva som skjedde 28.06.2010.

jeg skulle være med min kjære hjem en tur også kjørte vi 2 biler. vi svingte ned filsetvegen, robert kjører først og tøffer seg litt med sin da værende bil. jeg kom i 60 for liker ikke den svingen, og der hadde dem lagt på ny grus så det var veldig "glatt" kan man jo si.og det viser seg det at 1 eller 2 framdekk eksploderte så det å kan være en grunn for at jeg ikke hadde styring. plutselig vet je egentlig ikke helt hva som skjedde men bilen fikk noen slædder så store at je bare ga opp til slutt for og prøve og rette opp bilen så je slapp ratt,gass,brems alt slap je og holdt meg for hodet. plutselig bikker bilen på siden og je snurer rundt og lander på hjula igjen. det var som en uvirkelig drøm egentlig. men det første je tenkte var at jeg måtte skru av tenninga og det gjorde je. men plutselig begynte det og renne blod jeg trodde jeg hadde slått ut ei tann for je spytta blod, men det var ikke så rart at det kom mye blod for jeg sparkk ca 20 cm oppi hodet. je klatra ut gjennom vinduet men jeg ble helt sjokka da je så bilen og da kommer robert og hans bror løpende mot meg og robert holder rundt meg hele tia sjøl om blodet rant og alt var gæli. og rolig som robert var har je aldri sett en person før og det takker je han masse for :) elsker deg gutten min <3 vidar ringte sykebil. så det kom sykebil,brannbil og politi tror je. og nok engang takk for dere som kjørte forbi og glante istedet for og stoppe.

det endte med 20 sting i hodet og en kraftig hjernerystelse. og en vond kropp en del uker fremover.

legger ut noen bilder:hmmm

da er det mandag og ny uke på jobb : har ikke fått skrevet så mye her for helga har det vært en del.

fredag, var det jo bursdagsfeiring, noe je trur je droppe til neste år pga av en del oppførsler je itte synes falt i smak for og si det pent. lørdag var je sjåfør igjen da, kjørte mercedesen til mor og far til robert... hmm trur je holder meg til toyota :)

så je har funnet en ny tittel på meg selv samlivsterpaut og helgesjåfør jølstadengen vær så god...

men bra folk vil paret me meg men kl 3 og kl 4.30 så er det sove tid, je skulle opp kl 7 så je fikk sove kanskje 3 timer hvis je var heldig. woho. så til helga gleder jeg meg for da skal je ringe alle som ringte meg og bare tull tala :) mohahaha gleder meg :) : ) :) ;P

og det begynner og nærme seg med store skritt til vi på jobben drar til tyskalnd gleder meg masse <3

men hva skal du gjøre idag??

men skriver mer senere je :)

bursdags feiring :)

da har de fleste kommet og da blir det kaker og masse godt :) fått mane fine gaver allerede kjempe kos :) skulle få gave av mamma og pappa i morra så det blir spennende :) men må netsen gå skriver senere :)

 

fridag. langhelg, spørsmålsrunde :)?

da har man fri dag, skulle egentlig være flink og stå opp litt i tiden idag men slapp det gitt, sto ikke opp før kl 12 :( så nå er det ryddings på gang gitt.... woho så kjedelig, men må gjøres det og :) så skriver litt senere je :)

men har da planglagt en spørsmåls runde så kom igjen spør meg om alt og ingenting :)så prøver jeg og vare så godt jeg kan :)


idag er atter en dag :)

da var denne dagen gått, gått fort den, dro vel fra jobb kl 6 trur je den var, også var je innom "vællas navle" vallset og tok sol, også dro je til arne en tur :)

i morra blir det bursdags feiring med familien, det blir artig :)

og i morra har je fri fra jobb, så da blir det og få gjort unna seg litt og ordne da til bursdag da. også skar je ordne rommet mitt, skulle egentlig gjøre det i dag men det ble itte slik.

blir mat fra pizza la italie til middag, nam nam håper je kan velge selv hva je vil ha :)

har virkelig lyst til og reise litt til neste år altså, virkelig, se litt ta verden oppleve litt, for før man vet ordet av det sitter man med hus lån og unger og da er det begrense hvor mye man får reist.

men man får vel legge seg :) skriv gjerne ned blogg siden deres så kan je stikke innom :)

finner frem noen gammle bilder je som dere kan titte på :)

kiel båten :)
lure egentlig på hva om dom greide og bestemme seg for hvilken retting dom skulle sjå... hmmm... hehe :) ell vet egentlig itte helt å dom drev med men dom kom da fra det me livet i behold ;P

ta en tur??


en dag i vinter :)


nok en dag i vinter :)en av de fineste bildene je har.

 

men nå er det natta :) skriver mer senere :) 

 

wiiiiii :)

jeg fant akuratt ut at jeg er nr 6 på topplisten i stange kommune :) wow er skikkelig stolt nå :)

tenk at jeg er nr 6 :) woop woop :)


og jeg har mer enn gjerne lyst til og lese fler blogger så legg meg til som venn eller skriv blogg adressen deres i kommentar :) :)

igår, idag i morra :)

nå har jeg telt opp alle gratulasjoenen jeg har fått og det er:

113 på facebook veggen

15 sms på mobilen

4 mms på mobilen

25 kommentarer her på bloggen :)

det må jeg virkelig si wow folk er flinke med og gratulere med dagen må jeg si og mange hyggelige hilsner var det også, så nok en gang tusen takk for alle hilsner det var kjempe hyggelig <3

Nok engang tuuuuuuuuuuuuusen takk :) <3


hva skal dere gjøre idag?

 

 

jobb :)

da er det en ny dag og jobben kaller :) i morra har je fri så da får je tatt noen ærender og tenkte jeg skulle begynne med noen julegaver :) så er det da meste av det borte :)

ellers idag blir det vel ikke så mye tror jeg, rydde og vaske rommet mitt ihvertfall :)

også blir det vel sikkert en tur til vællset tenker jeg :) får sjå :)

tenkte jeg skulle finne et julebilde, butikkene har jo begynt for fult med juleting så, synes egentlig det er litt tidlig je og begynne så tidlig med det for da blir på en måte jule ånden borte, derfor kjøper je ingen ting som har med jul og gjøre før 1 desember,

hva synes du om jula???

da var det over

ja da er denne bursdagen gått. egentlig ikke mer og si om det.

men legger meg så blir et kort innleg.

natta :)je har bilde av ei fotogen ku, har du??

snart ferdig

da er je snart ferdig på jobb, men ingen bursdags gaver enda :( vi spiste grønnsaker og dipp på jobben idag og det var kjempe godt :) så det var en koselig liten feiring det da :) skal på revy i dag i vallset så det gleder jeg meg masse til for den har fått kjempe god kritikk :) blir spennende :) :)

håper på og møte robert en tur idag også da:)

men til middag idag blir det joikaboler.. nam nam :) blir feriring med familie på fredag :)

 

bursdag...

ja da er det bursdag at da..

jobbe overtid idag da :) også er det er det en tur på vælsett revyen en tur og se på du store væla sett fra gaten :)

men har ikke tid til og skrive akk nå, men skriver senere :)

 

god morgen :)

da var det tirsdag morra blues og idag er det jobb og hubbykveld på fjellhaug:) woop woop :) gleder meg :) det må vel være det beste med hele uka da :) og idag blir det litt strikking igjen tror jeg, hvis jeg ikke tar me meg og gjør litt scrapping da trenger det.....  men håper på en bra dag på jobben, ell håper itte vet egentlig for det er aldri no tull :)

men skriver litt senere må ordne meg ferdig vet dere :) <3

Robert gutten min <3 elsker deg kjempe masse, du betyr alt for meg <3 du er og vil alltid være min bedre halvdel <3 :) 


kjekkeste i hele verden <3 løv you <3

 

dagen i dag :)

dagen idag har vært en rolig dag, har vært en fin start på uka :)rolig på jobben også :) vært og sjekket tennene mine i dag hos tannlegestudent og det ble null hull som vanlig :) snart 21 år(om 2 dager) og har bare hatt 1 hull så er ganske fornøyd :) sitter og ser på bilder på nett om ferie paradis :) kunne tenkt meg en 3 månders tur med mine kjære og kunne dratt på forskjellige steder opplevd masse :) har sååå lyst....... men blir vel en del små turer allikavel tenker jeg, man må passe på mens man er ung og kunne bo hjemme en stund til og kunne spare og reise det er livet det :) så år 2012 kommer til og bestå av jobb først og fremst, reise,og spre til hus :) det trur jeg blir veldig bra :) som sagt man må passe på mens man er ung :)


drømme drømme drømme :)

men nå er det natta for min del :)

 idas sang . lille katt :)

jobb:)

da får man prøve og dra på jobb da, mandag morra blues men går fort til torsdag og fredag har jeg fri :) blir godt med langhelg tror jeg :)

men da kan man jo komme med et spørsmål da:

jobber du?? og med hva da??

ihvertfall jeg jobber som Tannhelsesekretær og trives kjempe godt :) for dere som ikke vet hva det er så er det og assistere tannlegen, jobber mye på data for vi har et program der som alle journalene ligger på :) og det er masse mer men det har jeg ikke tid til og skrive akkuratt nå men er det noe du lure på så er det bare og spørre :)

06.nov.2011

Et paradoks er det likevel at man har valgt allehelgensdag som minnedag, historisk sett er allesjelersdag 2. november en rettere dag å minnes de avdøde på.
I katolsk tid (før 1537) ble allehelgensdag (helgemesse) feiret den 1. november uansett om datoen falt på en søndag eller ikke. Reformasjonen medførte ikke umiddelbart noen endring i det. Allehelgensdag ble avskaffet som helligdag først ved Danmark-Norges reduksjon av festdager. Forordningen av 20. oktober 1770 fjernet ti helligdager som for ettertiden kunne anvendes til «Arbeide og nyttig Gierning». Samtidig ble feiringen av allehelgensdag flyttet til første søndag i november. I de senere år har vi også i Norge fått en annen slags feiring av denne høytiden, nemlig halloween (se nedenfor). Ordet kommer av All Hallows Eve (allehelgensaften) som altså ble feiret 31. oktober.

Går vi tilbake i historien, har allehelgensdagen blitt feiret med stort alvor fra kristendommens første tid i landet. Frostatingsloven slo fast at det var 16 dager i året som skulle feires som søndagshelg. Det vil si at helgen startet ved non på lørdag og varte til mandags morgen. Dertil kom at alle som var over 12 år skulle faste allehelgensaften på salt og brød «til godt år og fred og helse» for alle. Maten som husbonden og hans kone normalt ville ha spist i denne fastetiden, skulle bringes til kirken, vies og utdeles til de fattige. Det var streng straff for ikke å følge disse lovpåleggene. Som et eksempel på hvor sentral denne helligdagen var, kan også nevnes at paven ga dispensasjon for å fiske sild på visse helligdager, men det gjaldt ikke allehelgensdag.

Hva var så bakgrunnen for allehelgensdagen? I middelalderen ble det i Europa feiret flere tusen navngitte helgener. Mange av disse nådde likevel ikke ut over sin lokale forankring. I helgenhierarkiet ble martyrene rangert høyest av personer som ikke omtales i Bibelen. Det sier seg selv at identiteten til mange som led martyrdøden under enkelte keiseres massive utrenskninger gikk i glemmeboken.

Feiringen av en kollektiv minnedag for alle martyrer i hele verden, stammer fra Østen. I Roma ble det gamle romerske templet Pantheon dedisert til jomfru Maria og martyrene den 13. mai 609 eller 610. Pave Bonifacius IVsørget for at det ble lagret 28 vognlass med relikvier fra kristne martyrer i Pantheons katakomber. 13. mai ble feiret som en årlig martyrfest til pave Gregor III (731-741) flyttet datoen til 1. november. Årsaken var at det var lettere å skaffe mat til store pilegrimsskarer om høsten enn om våren.
Allehelgensdag ble rangert som en viktig festdag allerede på 800-tallet i England. Her kjenner man 1255 kirker som ble dedisert til Alle Helgener. Når man vet hvor sterk innflytelse den angelsaksiske kirke hadde på den norske, skulle man vente og finne en god del slike dedikasjoner her også. I sagaer og andre historiske kilder treffer vi likevel ikke på mange Allehelgenskirker. Mest kjent er vel Allehelgenskirken i Bergen, som omtales som kongelig kapell i 1183. Allehelgenskirken i Trondheim nevnes første gang i skriftlige kilder i 1281, da Lodin prest deltok på et møte. Kirken nevnes siste gang temmelig nøyaktig hundre år senere, da den ble betenkt i et testamente.

Det knyttet seg også mange folkelige forestillinger til denne merkedagen, som var markert på ni av ti primstaver. Det vanligste symbolet var et kirkebygg, men (sol) kors, krone etc. forekom også. En kirke var jo et adekvat uttrykk for en dag som ble feiret til minne om alle helgener og salige i himmelen.

På denne tiden kunne man vente mye nedbør, og dagen ble en viktig merkedag for værutsiktene. Flere steder i landet het det at om det regnet på denne dagen, skulle det regne i syv uker. På Vestlandet het det at om det la seg is på denne dagen, skulle det ikke bli isvinter. La isen seg like etter, skulle det bli mye is. I Trøndelag het det at dersom solen skinte så lenge det tok å sale en hest, skulle det bli et godt år. Ellers var tiden inne for ulike gjøremål som skulle utføres om høsten enten det var jakt eller slakting av husdyr. I Hordaland het det at den som fant dyr i fjellet etter 1. november, hadde rett på en klekkelig finnerlønn.

I den katolske kirke etterfølges allehelgensdag av allesjelersdag (2. november). Betegnelsen på latin var Commemoratio omnium fidelium defunctorum, man skulle minnes de avdøde troende. Mens man på allehelgensdag fokuserte på de døde som var salige i himmelen, var allesjelersdag viet sjelene som gjennomgikk renselsesprosessen i skjærsilden. Det var sist på 900-tallet i det franske benediktinerklosteret Cluny at messen for de døde ble lagt til 2. november. På 1200-tallet ble så denne dato innført som helligdag i vestkirkens kalendarier. Omtrent 13 prosent av norske primstaver har et symbol som markerer denne dagen, vanligvis et kors.

I mange land var det ellers en utbredt folkelig forestilling om at sjeler i skjærsilden kunne vise seg for folk på denne dagen som spøkelser eller hekser for å hjemsøke de som hadde gjort urett. De skyldige kunne redde seg ved å gi almisser.
Noen av disse forestillingene synes å leve videre i halloween-feiringen, der barna tigger godsaker og ytrer sitt «knask eller knep».

hemstelle

der je kjæm fra er et småbruk som før en gang tilhørte noe større, og nå har je blitt så innterisert i det så prøver og finne ut informasjon, prøvde meg på slekst tre, men har familie i canada, gøteborg og over alt i norge, men så begynte jeg og tenkte hmm kanskje jeg skal finne ut mer om der jeg bor og slik og det har je begynt med, et stort tema men håper det blir bra :)

men nå skal jeg legge meg, skal skrive mer i morra:)  natti natt :)

 

ida helene jølstadengen

ida helene jølstadengen

24, Stange

biler det brommer skikkelig av er et stort pluss <3 mopar <3 Gift med verdens beste gutt i hele verden <3 Robert tande jeg elsker deg <3 og du vil alltid være min bedre halvdel, ingen deg ingen meg baby <3

Matbloggtoppen Matbloggtoppen Instagram

Kategorier

Arkiv

hits